Het blijkt dat ik toch wat moeite heb met die 25 km extra per week. Ik zat om 19:30 te twijfelen of ik nog wat wilde eten en of ik dat dan bij de Albert Heijn zou halen. Maar ik wist het niet en vond het eigenlijk maar moeilijk. Uit pure armoede ben ik toen maar een rondje voor me uit gaan fietsen. Ik had dus ook geen fietskleren aan, maar gewoon een jurk. Op zich geen probleem, al is een fietsbroek wat comfortabeler.

Wolfheze

Al fietsend probeerde ik een rondje te bedenken. Het leek me op zich leuk om de heide in de avondzon te zien. Uiteindelijk kwam via Heelsum in Wolfheze uit, maar toen moest ik ontzettend nodig naar het toilet. Geluk ligt daar midden in het bos een hotel, de Buunderkamp, dus ik besloot daar te vragen of ik naar het toilet mocht. Bij het hotel stond het vol met bussen en de eerste die ik zag was van Movistar. Natuurlijk, de Simac Ladiestour! Uiteindelijk stonden er geloof ik drie teambussen met alles wat daarbij hoort. Het terras zat volgens mij ook vol met wielrensters dus ik was allang blij dat ik gewoon in mijn jurkje fietste. Ik bedoel: langs allemaal wielrensters komen op een stadsfiets als vijftig-plusser met overgewicht in een fietsbroek was niet iets wat ik persé wilde meemaken.

Ginkelse heide

Het begon inmiddels al donker te worden, dus ik was me aan het afvragen of het wel een goed idee was om nog over de Ginkelse heide te gaan. Maar ik ben niet meer zo flexibel en had helemaal geen zin om langs de weg naar Ede te rijden en dan door Ede. Ik ben dus gewoon de donkere heide op gereden. Daar werd ik nog ingehaald door een wielrenster. In mijn hoofd was dat dus de enige échte Annemiek die in plaats van het hotel koos voor haar eigen bed. Droom lekker verder 100-km-per-week-Annemiek.

Lamp

Wat wel leuk was van in het donker thuis komen was dat de grote lamp boven mijn tafel brandde. En ik vind het zelf toch een leuke lamp. Toch fijn als je zelfs zo blij bent met je aankopen.