Ik ben niet echt een koffiedrinken. Ik begon laat met koffie drinken. Op de middelbare school stond ik in de pauze met de rokers buiten, maar ik rookte niet. Een van de medescholieren haalde heel snel zijn koffie en moest dan buiten, met het plastic bekertje (heel gewoon toen) in de hand een sjekkie zien te draaien. Dus hield ik dan zijn koffie vast. Van de weeromstuit nam ik een slok. En de volgende dag weer. De dag daarna weer. En zo voort. Zo ben ik de enige in mijn familie geworden die koffie zwart drinkt, maar een echte koffiedrinker? Nee, dat was ik niet. Ik ben een theeleut. Theemuts. Theedoos. Als ik koffie drink, drink ik wel het liefst straffe koffie, espresso. Ik heb jaren alleen na een stevige maaltijd een espresso gedronken en verder dronk ik geen koffie.
Toen ik vanuit het studentenhuis op mezelf ging wonen kocht ik daarom een espresso-apparaatje. En kleine, maar een goede. Dat bleek alleen helemaal niet handig te zijn, omdat ik weinig koffie dronk, gebruikte ik het vooral voor bezoek en dan is espresso niet handig. Sowieso is losse koffie niet handig, omdat dat snel muf wordt als het niet vacuüm meer verpakt is. Uiteindelijk heb ik toen een nespresso-apparaat aangeschaft.
Ik dronk weliswaar geen koffie, maar ik was wel een cola-junk geworden. De behoefte aan cafeïne was er dus wel degelijk: vooral aan het begin van de middag, zonder cola zat ik binnen de kortste keren te knikkebollen. In verband met suiker werd dat light en toen bleek dat allemaal ook niet zo goed te zijn, dus ik besloot te stoppen met cola. Op de moeilijke momenten zou ik dan koffie drinken. En aldus geschiede. Inmiddels drink ik nog steeds vooral thee, maar inmiddels drink ik ook dagelijks koffie en dan is nespresso wel erg duur en milieu-onvriendelijk. Dus ik groef mijn masjientje op van onder uit de kast en hij deed het nog perfect.
Dus nu drink ik elke dag twee dubbele espresso en ik word ook elke dag helemaal blij van dat eerste straaltje gitzwarte koffie dat in mijn kopje stroomt.

Het is overigens niet mijn bedoeling om hier een witgoedblog van te maken, maar weest gewaarschuwd: ik ben mijn diepvries aan het leeg eten voor een nieuwe koelkast!