Blij bloggend bezig

Hemel en hel

Na een ietwat rommelig dagje zat ik de finale Wimbledon te kijken en ik werkte een hamburger weg. Al multitaskend had ik het op twitter en whatsapp over de vraag of de nok van het dak van het kasteel wel in het midden zat. Gewoon een zondagavond dus. Tot opeens de hel los brak. Twee whatsappjes en de telefoon (mijn moeder). Eén whatsappje kreeg mijn directe aandacht: “Is er brand bij jouw huis in Wageningen?”. Het andere appje was van mijn buurvrouw en kasteelcollega: “Zal ik campari bij je komen drinken?”

Eerst het brandverhaal: op internet stond het P2000 alarm bij mijn buurman en er was sprake van meerdere huizen die in brand stonden. Mijn buurman heeft al vaker brand gesticht, dus het was niet ondenkbaar dat daar brand was. Ik nam de telefoon op en riep iets van “Brand, Tarthorst, regelen, bel later terug” en appte naar Campari-vriendin “Ja gezellig, alleen mijn moeder belt nog. En er is brand in mijn buurtje: meerdere woningen”.

“Campari uitstellen? ”
“Nee fuck man er is shit aan de knikker in Wageningen.”

Bij tatuus en allerhande ongemak is mijn eerste reactie zoeken op twitter. Daar vond ik de betreffende (uitslaande) brand, maar het was niet in mijn type huis. Met vriendin die de melding deed al overlegd: naar Wageningen toe, tussenstap was eerst de politie bellen. Waarschijnlijk heeft het niet eens zin om er heen te gaan als je huis in brand staat. Je kunt toch niets doen.
In een volgend twitterbericht met een andere foto even gedubbelcheckt: het was echt in een ander deel van de wijk.

Gelijk de moeder gebeld dat alles goed was en dat ik even de drank voor liet gaan op ons wekelijkse gesprekje (ben ik nu een ontaarde dochter?). Dus ongeveer een half uur na de blinde paniek zat ik in de kasteeltuin met een Campari naar de zwaluwen te kijken. En gewoon te genieten: hemels!

Bij het afscheid vroeg de collega: “Wat had je nou gedaan als de brand wel bij jouw huis was?”. Ik kon niets zinnigers antwoorden dan dat ik dan haar auto geleend zou hebben. Net in huis een nieuw appje: ze hadden de getallen van het huisnummer een beetje geshuffeld. Ach ja, shit happens. Doe mij maar zwaluwen, vleermuizen en campari.

« »