Ik koop nogal regelmatig wat online bij een faillissementsveilingsite. En soms is dat geslaagd, soms minder. Als je sneakers maat 41 bestelt en maat 43 thuisbezorgd krijgt, valt het in de laatste categorie. Afgelopen week was er een veiling met kleren die in Zutphen opgehaald moesten worden. Er zaten sandalen bij en ik had heel hard sandalen nodig, maar om nou alleen voor sandalen naar Zutphen te fietsen, leek me nogal de mijl op zeven, dus bestelde ik er nog wat bij. Alles bij elkaar bestelde ik een waxjas, twee paar sandalen, een Cora Kemperman trui en “12 verschillende jurkjes in de maten M t/m XL” voor het luttele bedrag van 75 euries.
Ik vond die jurkjes wel spannend. Er zat XL bij en ik betaalde alles bij elkaar voor die jurkjes ongeveer 16 euro, dus als er één XL bij zat, was het al een interessante kavel.

Vandaag klom ik dus op de fiets, bijna vergat ik het afhaaladres mee te nemen en een extra tas, maar daar dacht ik allemaal toch nog aan. Op de fiets raakte ik in paniek: 12 jurkjes, een waxjas, twee paar schoenen en een trui, zou dat allemaal wel in mijn tas en fietstassen passen? Ik at frietjes in Eerbeek, want met dit weer heb je zout en calorieën nodig. Ik fietste door naar Zutphen, bedacht natuurlijk dat ik zelf de weg zelf beter wist dan de route en dat ging eigenlijk niet eens slecht. In Zutphen besloot ik het laatste stukje toch maar op de navigatie van de google-app verder te rijden. Toen ik dat bedacht bleek ik al voor de deur van het afhaaladres te staan.

Na 128 km fietsen ben ik eindelijk weer thuis en kan ik alles goed inventariseren. Jas, trui en schoenen passen. De 12 jurkjes beginnen al bij S en de meeste jurkjes zijn S of M. Er zit één XL bij en twee L. Ik denk dat ik maar een marktplaatsactie moet doen ofzo. Het zijn echt leuke jurkjes, misschien kan ik mijn complete aankoop terug verdienen, dat zou leuk zijn.