Blij bloggend bezig

Donker

Ik ben een notoire donkerliefhebber. Als ik na een raadsvergadering door het donker over de dijk moet fietsen, maakt iedereen zich zorgen, maar ik vind het heerlijk.

Nu is het herfstvakantie en worden er voor kinderen op het kasteel speciale activiteiten georganiseerd. Vandaag was dé hit: de zaklampentocht. Het concept is simpel: je doet alle lichten uit en geeft de kinderen een zaklamp en loopt met ze door het huis. Ik word altijd een beetje recalcitrant en wil dan op het plafond gaan kloppen, “mwahaha” door de porto roepen, met luiken klapperen en lampen laten bewegen. Maar dat mag dus niet. Ook wel logisch, want zelfs zonder dat alles kwamen er al twee kinderen huilend naar beneden.

Normaal loop ik een laatste ronde met de lichten aan en dan doen ik ze beneden in één keer uit. Nu liep ik in mijn eentje met mijn zaklamp door een donker huis. Ik dacht dat ik dan misschien wel zou schrikken van geluidjes of dat ik dan eindelijk die spokende bewoners een keer tegen zou komen. Helaas. Maar het was wel heerlijk om door een donker huis te lopen.

« »