Blij bloggend bezig

Solliciteren

Het kwijt raken van mijn werk hakte erin. Vooral omdat ik er een beetje sollicitatiemoedeloos van werd: als ik met een voet tussen de deur geen streepje voor heb, dan weet ik echt niet meer hoe ik solliciteren. Dus wilde ik het bijltje erbij neer gooien. Ik heb geen zin om zinloos dingen na te streven. Dat heb ik met een relatie gedaan en het zuigt energie die je nooit meer terug krijgt.

Eén van de eerste dingen die ik gedaan heb, is rekenen. Dat is met al die losse contracten en uitzendwerk een tweede natuur geworden. Wanneer lig ik eruit, heb ik recht op WW, wanneer moet ik uitkeringen gaan aanvragen, wat mag, wat mag niet? En wat me dat deze keer gaf, is dat ik erachter kwam dat ik zo veel gespaard heb, dat ik een jaar met mijn bescheiden kasteelbaan zonder bijstand kan (en ten dele ook moet). En alleen dat gevoel gaf al zoveel vrijheid: geen consulentes die in je nek gaan lopen hijgen, jou weten te vertellen hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit, je dagen vullen met trainingen en verstandige reintegratiewerkzaamheden. Ik werd er gewoon blij van. Eerst ontspannen en tot mezelf komen.

Dat laatste idee heb ik geloof ik twee dagen vol gehouden. Toen begon het alweer te kriebelen. Ik had een tijd geleden op de site van DUO gezien, dat ik nog een master voor het wettelijk collegegeld mocht doen. Zou ik dat jaar dat ik het kan uitzingen dan daarvoor gebruiken? Ik wilde sowieso in Amerongen graag archiefonderzoek doen, als ik dat nou zou kunnen combineren….

Om een lang verhaal kort te maken: 7 februari heb ik mijn eerste college van de pre-master Landschapsgeschiedenis: European Country House Landscapes. Op twitter herinnerde iemand me eraan dat Landschapgeschiedenis nou niet direct een baangarantie had. Gelukkig was dat sowieso niet het plan voor dit jaar, het zou míjn jaar worden. En bovendien was dat bij Nyenrode juist weer wel zo en is het me daar niet gelukt. Geen reden om aan te nemen dat ik deze keer wel binnen de statistieken val.

Eén dingetje: het is in Groningen. Dus ik ga ook de NS spons-oren.

« »