Als je lange tijd van weinig rond moet komen dan ga je dromen. Eén van mijn dromen was om mijn eigen tiny house te gaan bouwen. Het was ook één van de eerste dingen die ik tegen mijn financiële mannetje zei: “Je moet niet verbaasd zijn als ik opeens een loods huur, want dan ga ik een huis bouwen. “

Nu liep mijn leven weer even helemaal uit de hand en toen kwam ik er achter dat ik geld had. Alleen ging ik geen tiny house bouwen. Ik ging studeren. Want dat is wat ik doe als ik geld heb: studeren. Kennelijk is dat toch wat ik het allerallerleukst vind. Ik denk dat als ik de baan wel gekregen had en bewuster bezig had moeten gaan met mijn huisvesting, dat ik dan misschien wel aan het werk gegaan was.

Ik heb geen televisieabonnement meer, dus ik kijk vooral youtube en uitzending gemist. Nu ben ik in een verschrikkelijk youtube-kanaal over tiny houses terecht gekomen en ik vind het me toch leuk. Ik realiseer me dat hoewel ik het idee had in een klein (tuin)huisje te wonen, is dat vergeleken met een tiny house riant.

Beginnen met een tiny house is een beetje een kip of een ei situatie: begin je met een standplaats of met het bouwen van een huis. Dat hangt er een beetje vanaf of je een vast of een mobiel huisje wilt en ik wil mobiel, dus beginnen met het huisje kan prima.

Ik ga wat leuke huisjes hier delen. De eerste vind ik vanbinnen echt waanzinnig mooi. En ik wil zo’n kleerkastdouche!

De volgende vind ik heel erg leuk, omdat alle materialen hergebruikt zijn. Het is voor mij wel erg minimaal, maar ik vind het wel heel erg leuk om te zien hoe haar huis helemaal past bij haar levensstijl.

Sowieso is het leuk om te zien wat mensen echt belangrijk vinden in een huis. Ik heb al een tiny house met een ingebouwde pizza-oven gezien, met een dubbele douche en met een volledig bad of een eettafel voor zes personen. Maar ook één zonder douche en zonder keuken: echt zo minimalistisch mogelijk (die was 2 bij 2,5 m).

Waar liggen mijn prioriteiten? Veel boeken, een contrabas en een schildersezel. Het is wel heel erg leuk om na te denken over oplossingen. Ik fietste vandaag van Amerongen naar Wageningen en ik heb de hele rit (een uur) gedacht of ik nog ergens een plekje of een oplossing zou kunnen vinden voor een kleine houtkachel….